Getuigenissen

Getuigenissen

Wij zorgen al van bij de geboorte met plezier voor Thomas, maar het is niet altijd evident om het juiste pad te vinden in zijn ondersteuning. Toen we op zoek moesten naar het juiste orthopedisch schoeisel, kon-den we beroep doen op HOE!. En zo ging de bal aan het rollen.

Ondertussen is men al tot bij ons gekomen om Thomas aan te leren om op een zelfstandige manier van punt a naar punt b te geraken door gebruik te maken van verschillende vervoersmiddelen. Hij krijgt ook de kans om af & toe eens te logeren bij één van de organisaties van het HOE! netwerk. Zo kunnen wij ook eens op vakantie gaan. We blijven zo nog altijd de zorg voor Thomas op ons nemen, maar is hij zelfstandiger geworden en hebben wij af en toe wat ademruimte. Een win-win voor iedereen.”

Dirk, vader van Thomas, zoon met een verstandelijke beperking.

Ik was heel content dat ik op het HOE!-netwerk ben gestoten! Onlangs hebben we samen een dame kunnen helpen, die op papier geen enkele beperking heeft.

Helaas bleek al snel dat, nu haar ouders waren weggevallen, ze hulp nodig zou heb-ben bij haar administratie & financiën. Ook als er nog maar een vermoeden van een beperking is, kun je gelukkig al beroep doen op de expertise van HOE!.”

Annemie, werkzaam in de zorgsector.

Ik gaf al en poosje leiding in de jeugdbeweging toen Lucas, een jongen met autisme, bij mij in de groep belandde. Ik wist wel iets van autisme af, maar vond het toch
moeilijk om op de juiste manier met Lucas om te gaan.

Via via ben ik bij HOE! terecht gekomen. Dankzij hun begeleiding hebben zowel Lucas als ikzelf onze draai gevonden in de groep.”

Lore, leiding in een jeugbeweging.